Praktijkfolder

Praktijkfolder Huisartsenpraktijk Pleiaden


Huisartsenpraktijk Pleiaden

Evertsenstraat 2
1972 AM IJMUIDEN
Telefoon: 0255-514084

S P O E D keuze 1

Recepten keuze 2

Assistente keuze 3

Fax: 0255-520058

pleiaden.praktijkinfo.nl


Huisartsenpraktijk Pleiaden

DSC01138 (640x360)

HUISARTSEN

 • Mw. E.M. Abbekerk
 • Dhr. C.A.C.G. van den Buijs
 • Mw. J.M. Kan-de Vries
 • Mw. G.S. Pijnenburg

De praktijk is iedere werkdag geopend en telefonisch bereikbaar van 08.00 - 17.00 uur. U wordt altijd geholpen in uw eigen praktijk, dus ook in vakantieperiodes. In vakantieperiodes zullen er in de praktijk waarnemende huisartsen werken. 

Op dinsdag, woensdag en donderdag is er een avondspreekuur op afspraak.

Via MijnGezondheid.net (inloggen middels DigiD) kunt u afspraken maken, een E-consult aanvragen, herhaalrecepten aanvragen en een deel van uw dossier inzien. Ook kunt u via onze website een afspraak voor het spreekuur maken.

NHG

Praktijk info

Openingstijden: De praktijk is van maandag tot en met vrijdag geopend en telefonisch bereikbaar van 08.00 uur tot 17.00 uur op het algemene telefoonnummer 0 2 5 5 - 5 1 4 0 8 4.

Bij SPOED gebruikt u keuzenummer 1    

Wilt u de ASSISTENTE spreken: keuzenummer 3                                                                                    

Op dinsdag, woensdag en donderdag is er een avondspreekuur op afspraak.

Recepten: kunt u 24 uur per dag bestellen via het algemene telefoonnummer 0255-514084, keuzenummer 2, maar natuurlijk ook via uw persoonlijke zorgdossier op MijnGezondheid.net

E-consulten bij de artsen: kunt u ook aanvragen op Mijngezondheid.net

Waarneming buiten openingstijden: Voor spoed na 17 uur op werkdagen, in de nacht, weekend en op feestdagen kunt u terecht op de Huisartsenpost in het Spaarne Gasthuis te Haarlem, telefoonnummer 023-2242526, zie ook voor informatie www.spoedpost.com.

Contact & openingstijden

Van maandag tot en met vrijdag is de praktijk telefonisch bereikbaar en geopend van 08.00 - 17.00 uur. Op dinsdag, woensdag en donderdag is er ook een avondspreekuur. 

U kunt de praktijk bereiken via het algemene telefoonnummer 0255 514084

 • Keuzenummer   1 = Spoed
 • Keuzenummer   2 = receptenlijn
 • Keuzenummer   3 = assistente

 

Spoedgevallen

Bel ALTIJD 112 bij een LEVENSBEDREIGENDE SITUATIE

Spoedlijn van de praktijk:    0255-514084 ,   kies nummer 1

Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen, maar als u belt dat u eraan komt kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.

IN DE AVOND, NACHT EN HET WEEKEND kunt u voor spoedeisende klachten, die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, terecht op de Spoedpost in het Spaarne Gasthuis te Haarlem

Op de Spoedpost zijn zowel de huisartsenpost als de spoedeisende hulp ondergebracht.

Kom niet meteen zelf naar de spoedpost maar bel altijd eerst. Afhankelijk van uw situatie krijgt u:

 • of telefonisch een medisch advies,
 • of een afspraak voor een bezoek aan de spoedpost
 • of komt er, indien nodig, een huisarts bij u thuis
 • of wordt er een ambulance gestuurd.

Een bezoek aan de huisarts wordt altijd vergoed door uw zorgverzekering. Ook als u de huisarts op de Spoedpost bezoekt.   Bent u geholpen door de arts van de Spoedeisende hulp? ook dan betaalt uw zorgverzekeraar de rekening, maar deze zorg valt wel onder uw eigen risico.

 

WIJZIGING: na 1 april 2018 kunt u na 23.00 uur alleen nog terecht op locatie Haarlem Zuid, op Boerhaavelaan 22.           De spoedpost in Haarlem Noord elke dag geopend van 8-23uur.

Voor een afspraak moet u altijd eerst bellen naar 023-2242526.

Spreekuur

Iedere werkdag houden 2 of 3 artsen spreekuur en een arts huisarts in opleiding. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Zij is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd: Heeft u meerdere klachten of vragen?  Geef het aan bij het maken van de afspraak, zodat er rekening mee gehouden wordt in de agenda. Er wordt per klacht 10 minuten spreekuur ingepland

 

Spreekuren huisartsen:

Maandag:     Abbekerk & Kan & Pijnenburg

Dinsdag:       Kan & van den Buijs

Woensdag:   van den Buijs & Pijnenburg

Donderdag:  Abbekerk & Pijnenburg

Vrijdag:        Abbekerk & van den Buijs & Kan

De arts in opleiding houdt zelfstandig spreekuur onder de eindverantwoordelijkheid van de huisarts.

 

Bent u verhinderd, zeg uw afspraak alstublieft op tijd af.  Het gebeurt dat patiënten zonder bericht weg blijven van hun afspraak in onze praktijk. Medepatiënten moeten hierdoor onnodig lang wachten of kunnen geen afspraak krijgen. Om daar wat aan te doen, hanteren wij naar landelijke richtlijnen het zogeheten wegblijftarief. 

Het wegblijftarief wordt in rekening gebracht bij patiënten die niet op hun afspraak met de huisarts of praktijkondersteuner verschijnen of niet uiterlijk 24 uur van tevoren de afspraak hebben afgezegd. Dit bedrag wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. U krijgt een nota van de huisarts thuisgestuurd die u binnen 30 dagen dient te betalen. Wat zijn de kosten? Voor een consult bedraagt het tarief €25,- Voor een dubbelconsult, longfunctieonderzoek, vatenonderzoek of een afspraak met de praktijkondersteuner GGZ is dit bedrag €50,-. 

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.

Wij verzoeken u een huisbezoek voor 11 uur in de ochtend aan te vragen. 

De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling het beste.

Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.

 

 

Herhaalrecepten

Voor het aanvragen van herhaalrecepten kunt u 24 uur per dag bellen naar onze

RECEPTENLIJN: via ons algemene telefoonnummer 0255-514084 keuzetoets 2.

Spreek duidelijk uw naam en geboortedatum in en de medicatie die u wilt bestellen.

Heeft u uw recepten ingesproken, dan liggen uw medicijnen in principe de volgende werkdag klaar bij uw eigen apotheek. Wilt u het bezorgd hebben, meld dit er dan bij.

U kunt ook heel eenvoudig via MijnGezondheid.net uw herhaalmedicatie bestellen (houd uw DigiD bij de hand) (via deze website kunt u ook een e-consult aanvragen).

Telefonisch spreekuur

Wanneer u de huisarts telefonisch wilt spreken kunt u bij de assistente een afpraak maken voor het terugbelspreekuur. De assistente staat u te woord en kan u vaak direct zelf al helpen. Wilt u toch liever de huisarts zelf spreken, dan krijgt u een afspraak voor het terugbelspreekuur. De huisarts belt u dan op een later tijdstip terug, meestal tussen 11.30 en 13.30 uur.

Uitslagen:   Voor uitslagen van onderzoeken kunt u dagelijks de assistente bellen. Mocht het nodig zijn dan geeft zij u een afspraak voor het telefonisch spreekuur van de huisarts.

Afwezigheid & waarneming

De praktijk is, met uitzondering van de nationale feestdagen, het gehele jaar op werkdagen geopend. Bij een (gezamelijke) nascholing of vakantie van de vaste medewerkers zal er een waarnemend arts en/of assistente in de praktijk aanwezig zijn.

Op de Spoedpost in het Spaarne Gasthuis in HAARLEM kunt u buiten onze werktijden, 's avonds, 's nachts, in het weekend en op feestdagen voor dringende zaken terecht. U dient vooral telefonisch een afspraak te maken. U kunt dan bellen naar 023-2242526

 

MijnGezondheid.net

Hier kunt u uw persoonlijke zorgdossier bekijken en uw gezondheidszaken regelen, zoals herhaal recepten aanvragen, een eConsult aanvragen of een medicatie paspoort uitprinten.

MijnGezondheid.net maakt gebruik van een veilig en besloten netwerk op internet. U dient zich hiervoor eerst aan te melden en uw aanmelding bij de praktijk te melden. Om in te loggen heeft u een DigiD met SMS-functie nodig.